top of page

Betekenisvol ondernemen betekent winst voor iedereen!


Vanaf 2018 zijn deze verpakkingen 100% afbreekbaar

Ondernemen gaat over winst maken. Financiële winst. Dat is het idee wat de meeste mensen hebben. Maar er is ook een andere manier van ondernemen, namelijk wat je de betekeniseconomie, de ‘purpose economy’ zou kunnen noemen. Dit is ondernemen met betekenis, waarbij je én onderneemt om op financieel gebied winst te maken, maar vooral onderneemt om winst te maken op maatschappelijk gebied: op je directe omgeving, op de wereld, op het milieu. Dat gaat nog een stap verder dan maatschappelijk verantwoord ondernemen: je zorgt er bijvoorbeeld niet alleen voor dat je klimaatneutraal onderneemt, maar je werkt ook actief aan oplossingen om dat klimaat te verbeteren. Je zorgt voor werkgelegenheid voor mensen die om wat voor reden dan ook moeilijk een baan vinden. Je investeert in projecten die wel maatschappelijke winst opleveren maar niet noodzakelijkerwijs financiële winst. Kortom: je investeert in een betere wereld.

RINGANA is bij uitstek een bedrijf wat betekenisvol onderneemt: het streeft naar 100% klimaatneutraliteit: het is volledig zelfvoorzienend op energiegebied, gebruikt uitsluitend natuurlijke grondstoffen die ook weer afbreekbaar zijn, het gehele productieproces is volledig chemievrij en vanaf volgend jaar worden alle verzorgingsproducten verpakt in een zelf ontwikkelde biologische kunststof (op basis van suikerriet) die volledig afbreekbaar is, een absoluut unicum in de cosmeticawereld.

Het bedrijf is voortdurend bezig om slimme oplossingen te bedenken om haar ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. Dat lukt heel goed: met een omzet van tussen de 40 en 50 miljoen euro produceert RINGANA per week evenveel restafval als twee gemiddelde huishoudens.

De toeleveranciers van de grondstoffen, zowel in Europa als in Afrika (Senegal, Gambia) krijgen een faire prijs voor hun producten en worden ondersteund waar nodig. Ook ondersteunt het bedrijf verschillende sociale projecten zoals SOS Kinderdorpen, heeft het in Senegal een weeshuis gebouwd en werkt het in de fabriek in Hartberg samen met de Sociale Werkplaats.

Het voelt als een voorrecht om voor zo’n prachtig bedrijf te mogen werken, zeker omdat de producten ook nog eens van topkwaliteit zijn. Eenentwintig jaar research en development op het gebied van natuurlijke verzorgingsproducten en supplementen is niet niks, zeker niet als je zo consequent en perfectionistisch bent. Jarenlang moest RINGANA tegen de stroom op zwemmen maar nu hebben we de wind in de rug. De vraag naar eerlijke producten groeit explosief en RINGANA groeit mee: met maar liefst 50% per jaar.

Voor deze snelle groei zijn nog heel veel mensen nodig. In Oostenrijk, Duitsland, Italië en Spanje heeft RINGANA al een stevige positie veroverd. In Engeland en Frankrijk is daar een begin mee gemaakt. Ook de Nederlandse markt ligt nog helemaal open. Kansen te over dus.

Voel jij er wat voor om ook groen en betekenisvol te ondernemen? Zonder financieel risico, werken waar, wanneer en hoeveel je zelf wil? Als bijverdienste of als hoofdinkomen?

Neem dan contact met me op, ik vertel je er graag meer over!

Gepubliceerd
Recente posts
Archief
Volg mij:
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page