top of page

Hoe groen is jouw badkamer?

En dan bedoel ik niet de kleur van de tegeltjes of dat je er lekker veel planten hebt staan, maar je verzorgingsproducten. Zelfs de mensen die zeggen nooit cosmetica te gebruiken, gebruiken natuurlijk wel van alles: zeep of douchegel, shampoo, tandpasta, deodorant, scheerschuim, after shave en misschien ook nog een bodylotion of handcreme, lippenbalsem…

Onbewust gebruik je meer verzorgingsproducten dan je denkt. De gemiddelde mens gebruikt minimaal toch al snel zo’n zeven producten per dag. Als je verder niet op de etiketten let en gewoon koopt wat je wel lekker lijkt, krijg je ongemerkt heel veel chemicaliën via je huid naar binnen. En je huid is je grootste orgaan: als je hem uitspreidt heeft hij een oppervlakte van gemiddeld wel 1,5 tot bijna 2 vierkante meter.

Daarom is het belangrijk om etiketten goed te lezen zodat je weet wat je binnenkrijgt. Want laten we wel wezen: je let toch ook op wat je eet? Je wilt toch ook niet allerlei chemicaliën in je voedsel? We kopen steeds meer biologische producten en dat doen we niet alleen omdat het beter smaakt maar ook omdat we er zeker van willen zijn dat het niet met allerlei akeligs is bespoten en/of bewerkt.

Het is dus helemaal niet zo gek om maar eens beter op te gaan letten op wat je allemaal via je huid binnenkrijgt. Of het gifvrij is en, ook heel belangrijk, of het op een duurzame wijze geproduceerd is. En als het dan ook nog eens een kwalitatief hoogstaand product is…..

Gepubliceerd
Recente posts
Archief
Volg mij:
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page