top of page

Was jij je haar ook met ovenreiniger?


Ja hallo zeg, ik ben toch niet gek? Nee natuurlijk niet!

En toch? Lees de ingrediënten op de verpakking maar eens, grote kans dat je Sodium Lauryl (of Laureth) Sulfaat (SLS) tegenkomt. En kijk dan ook eens op een bus ovenreiniger. Wat zie je? Juist!

Maar wacht even: er bestaat ook Sodium Lauryl Sulfoacetaat (SLSA). Als dat op de verpakking staat kun je opgelucht ademhalen. Waarschijnlijk gebruik je dan al natuurlijke huidverzorging.

Misschien was scheikunde niet je meest favoriete vak op school, maar soms is wat minimale kennis toch handig. Dus… komt ’ie:

Sodium Lauryl Sulfaat is een heel goedkoop, effectief ingrediënt dat aan vrijwel alles wat ‚hoort’ te schuimen wordt toegevoegd. Op een goedkope manier heel veel schuim in je shampoo, douchegel, ovenreiniger, afwasmiddel, nou ja, noem maar op. Want met lekker veel schuim wordt alles ook lekker schoon, toch? Ja, schoon wordt het, zoveel is zeker. Té schoon zelfs.

Want zo effectief als het is om al die aangekoekte vetlagen in je oven weg te krijgen, zo effectief werkt het ook op je huid en in je haar. Met als gevolg dat je ook in één klap van je natuurlijke beschermende laagje af bent en je vervolgens dubbele porties crème en conditioner nodig hebt om dat weer aan te vullen. Bovendien blijkt SLS ook makkelijk je poriën binnen te kunnen dringen. Het kan dus niet alleen je haar beschadigen maar ook voor huidirritaties zorgen.

Ringana, natuurlijke huidverzorging

​​

Wij willen graag dat onze shampoos en douchegels lekker schuimen, dat ‚hoort’ zo en bovendien geeft het een luxe gevoel. Gelukkig hebben we daar geen SLS voor nodig want er is ook SLSA. De eerste twee woorden zijn identiek en zorgen dus makkelijk voor verwarring. SLSA is, in tegenstelling tot het aggressieve SLS, een natuurproduct. Het wordt voornamelijk gebruikt door producenten van natuurlijke huidverzorging zoals Ringana. SLSA wordt gewonnen uit cocos- en palmolie en is heel effectief in het verwijderen van vuil, vet en bacteriën zonder dat het je huid of je haar irriteert. Zelfs voor de meest gevoelige huid is het 100% veilig. Het is hydrofiel, dat wil zeggen dat het makkelijk in water oplost en daardoor makkelijk uit te spoelen is.

En wat ook fijn is: het schuimt!

Gepubliceerd
Recente posts
Archief
Volg mij:
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page