top of page

Gezond sporten: drie manieren om de man met de hamer te verslaan


HET IDEE ONTSTOND…

toen Ulla Wannemacher bij het fietsen vlak voor de top van de berg tegen de beruchte ‘muur’ opfietste, of anders gezegd: de man met de hamer tegenkwam. “Waarom hebben wij daar eigenlijk niets voor?” zei ze bij thuiskomst tegen haar echtgenoot, Andreas Wilfinger.

Wilfinger liet zich dat geen tweede keer zeggen en ging aan het werk. Hij onderzocht de samenstellingen van de reguliere sportsupplementen en dat stemde hem niet vrolijk. Hij dacht: “Dat moet anders”. Meer dan twintig jaar geleden dacht hij dat ook toen zijn zoontje thuiskwam met een tube tandpasta vol met schadelijke chemicaliën. Dat betekende toen de start van RINGANA, een succesvolle onderneming die inmiddels in een groot deel van Europa de markt verovert met chemievrije, natuurlijke producten.

EN NU IS DAAR: RINGANA SPORT…

een hele nieuwe lijn sportsupplementen, geheel samengesteld uit verse, natuurlijke ingrediënten, veganistisch en natuurlijk vrij van chemisch/synthetische stoffen. Gebaseerd op wat de rode lijn is in alle producten van RINGANA: antioxidanten.

VOOR HET SPORTEN…

bereid je je lichaam voor op de komende prestatie. Bij lichamelijke inspanning komen veel vrije radicalen vrij en dat heeft invloed op de zuurstofopname en het moment waarop je lichaam overgaat van koolhydraatverbranding op vetverbranding. Voor vetverbranding is meer zuurstof nodig en dat is het moment waarop je dus tegen die “muur” oploopt (of fietst).

De CAPS Push zitten barstensvol wateroplosbare antioxidanten die de vrije radicalen te lijf gaan, kalium- en magnesiumcitraat voor een goede spierfunctie en natuurlijke cafeïne: een half uur voor het sporten innemen en je gaat als een speer!

TIJDENS HET SPORTEN…

verlies je veel vocht. Isotone sportdrankjes zijn daarom heel populair: ze zorgen voor een goede vochtopname van het lichaam zonder dat je last krijgt van een klotsende buik. Een groot nadeel is dat deze drankjes vol chemicaliën zitten en boordevol suiker. Suiker kan weer een tegengesteld effect hebben op je energie: doordat het voortdurend pieken veroorzaakt in je bloedsuikerspiegel word je er zelfs moe van op den duur. Over de vele andere nadelen van suiker hebben we het nog maar niet… Daarom is er nu PACK Boost: een isotone sportdrank met uitsluitend natuurlijke koolhydraten (Cluster Dextrin) voor zowel snelle als duurzame energie, vertakte aminozuren (BCAA) voor spieropbouw, kokoswater en zeezout om op natuurlijke wijze het verlies aan electrolyten aan te vullen en creatine dat bijdraagt aan de energievoorziening in je spieren.

EN NA HET SPORTEN…

moet je lichaam weer herstellen. Daarvoor is PACK energy uitstekend geschikt: een puur plantaardige proteïneshake met onder andere erwtenproteïnen en quinoakiemen. En voor de uitwendige verzorging van je spieren hebben we GO: een weldaad voor je geplaagde spieren. Deze gel verkoelt én verwarmt door mint-menthol, chili en gember, is effectief tegen kramp door wintergroenolie en ontstekingsremmend door wierook en arnica.

Bestellen doe je natuurlijk bij EcoKisses!

Gepubliceerd
Recente posts
Archief
Volg mij:
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page