top of page

Een sprong in het diepe


Soms moet je gewoon in het diepe springen. Of meer eigentijds gezegd: uit je comfortzone stappen. Afgelopen week was ik naar de Europa Convention van RINGANA in Linz. Ik had geen idee wat ik kon verwachten. Eigenlijk was ik een beetje bang voor Amerikaanse, lichtelijk hysterische toestanden. Wie mij een beetje kent weet dat dit ver buiten mijn comfortzone ligt. Op weg naar Oostenrijk werd ik zelfs wat ongerust: zou dit wel bij me passen? Zou ik niet al na een paar uur vluchtgedrag gaan vertonen?

En wat viel het mee. Het eerste wat mij opviel was de enorme verscheidenheid aan mensen: van oerdegelijke, sensible shoe-types tot en met neusringen en tattoos. En alles daar tussenin. Toch leek iedereen volkomen op haar of zijn plek. Toen ik dat zag wist ik dat ik me voor niets druk had gemaakt. Ik voelde me thuis. Ik hou ervan als mensen zo volkomen zichzelf durven zijn. En als dat in een gezelschap van 1100 mannen en vrouwen zó vanzelfsprekend is, dan gaat er iets heel erg goed: de sfeer was fantastisch. En geen moment werd de sfeer Amerikaans en hysterisch. RINGANA partners zijn gewoon hele leuke, gemotiveerde mensen. Mensen die, zonder uitzondering, dol zijn op de producten en zich oprecht willen inzetten voor een leefbare planeet. Vanuit die motivatie RINGANA-partner zijn geworden. Dat is echt de rode draad.

Speciale gast op het congres was bergbeklimmer Reinhold Messner, iemand die wel van een uitdaging houdt. Een understatement, want zoals hij het zelf zei: „Zonder uitdagingen is mijn leven onverdraaglijk”. Zo extreem hoeft het natuurlijk niet voor iedereen te zijn, maar uitdagingen houden je wel in beweging en zorgen ervoor dat je leven nooit saai wordt.

RINGANA-partner worden was voor mij een enorme uitdaging, echt een sprong in het diepe. Maar ik weet het nu zeker: ik voel me als een vis in het water.

Gepubliceerd
Recente posts
Archief
Volg mij:
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page