top of page

RINGANA, een bijzonder bedrijf met een bijzondere filosofie

WAT MAAKT DE NATUURLIJKE COSMETICA VAN RINGANA ZO SPECIAAL?

 

Het bijzondere aan de natuurlijke cosmetica van RINGANA is dat het voor 100 procent uit natuurlijke, verse ingrediënten bestaat. Dat betekent dat er geen parabenen, siliconen, microplastics, kleur- of geurstoffen of andere niet-natuurlijke stoffen aan worden toegevoegd. Dit maakt de producten extreem zuiver. Al deze natuurlijke cosmetica en voedingssupplementen worden ontwikkeld in de eigen laboratoria van RINGANA in Oostenrijk: daar ontstaan high tech producten, vaak op basis op eeuwenoude kennis zoals bijvoorbeeld ayurveda of TCM. Omdat er geen conserveringsmiddelen worden gebruikt is de houdbaarheid beperkter dan die van reguliere huidverzorgingsproducten. Daarom kun je de natuurlijke verzorgingsproducten van RINGANA uitsluitend online kunt kopen. Alles wordt kakelvers geleverd, wat je in huis krijgt is nooit ouder dan 10 dagen. De producten zijn ongeopend zeker zeven maanden houdbaar en na opening ruim drie maanden. De verpakkingen zijn daar op afgestemd.

Natural Model
citrus-citrus-fruit-delicious-2090903.jp

Halverwege de jaren negentig van de vorige eeuw kwam het zoontje van Andreas Wilfinger thuis met een tube tandpasta die hij op de crèche had gekregen. Wat bijna niemand in die tijd nog deed, deed papa Andreas wel: hij checkte de ingrediënten. En dat viel niet mee: er bleken meerdere stoffen in te zitten waar je je kinderen liever niet aan blootstelt. Eén daarvan was bijvoorbeeld triclosan, een behoorlijk agressief schoonmaakmiddel wat onder andere gebruikt wordt om ziekenhuizen te ontsmetten. Andreas Wilfinger en zijn partner Ulla Wannemacher besloten ter plekke dat het roer om moest: zij gingen zelf verzorgingsproducten ontwikkelen. Natuurlijke en zuivere producten, zonder giftige stoffen.

Ze gingen op onderzoek uit en verzamelden een team van bevlogen biochemici, dermatologen en artsen met kennis van Ayurveda en TCM. Samen ontwikkelden ze een aantal natuurlijke verzorgingsproducten die ze uit 100% natuurlijke, verse grondstoffen samenstelden. Vanwege de beperkte houdbaarheid van deze verse producten lukte het niet deze in winkels te verkopen. Wilfinger besloot daarom deze natuurlijke cosmetica via de (biologische) spa-hotels van zijn ouders te verspreiden. Zo werd de basis van het succes van RINGANA gelegd. De gasten namen de producten mee naar huis en konden zo thuis ook nog dat weldadige wellnessgevoel ervaren.

Nu, ruim 22 jaar later, bewijst het succes van RINGANA het belang van verse, gifvrije en natuurlijke verzorgingsproducten. Steeds meer mensen kiezen voor gezonde, biologische voeding en kijken in het verlengde daarvan ook beter naar de dagelijkse verzorgingsproducten. Want als je geen gif in je eten wil, smeer je dat ook niet op je huid!

WAAROM NATUURLIJKE VERZORGINGSPRODUCTEN?

Ringana, natuurlijke cosmetica, natuurlijke verzorgingsproducten, natuurlijke huidverzorging en voedingssupplementen,

RINGANA STAAT VOOR 100% DUURZAAMHEID

RINGANA probeert haar ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. In het productieproces wordt daarom van begin tot eind nauwkeurig gelet op duurzaamheid. Voor de productie van de voedingssupplementen worden bijvoorbeeld veel producten gebruikt die van ver komen. Daarom, en ook om optimaal van de versheid van de producten gebruik te kunnen maken, worden de vruchten bijvoorbeeld direct na de oogst ter plekke gevriesdroogd en vervolgens per boot naar Europa vervoerd. In de fabriek wordt enkel biologische katoen gebruikt en de machines worden met lavendelalcohol gereinigd en dus niet met chemische middelen. De producten worden verpakt in biologisch afbreekbaar of recyclebaar materiaal. Sinds 2018 zijn de verzorgingsproducten verpakt in biologische kunststof die RINGANA  zelf heeft ontwikkeld op basis van suikerriet. Bestellingen worden verpakt in gerecycled karton, het opvulmateriaal is gemaakt van biologische mais. Dit is oplosbaar in water zodat je het zonder probleem door het toilet kunt spoelen.

Echte duurzaamheid, tot in de kleinste details.

Ringana, natuurlijke cosmetica, natuurlijke verzorgingsproducten, natuurlijke huidverzorging en voedingssupplementen,

RINGANA IS 100% DIERPROEFVRIJ

De natuurlijke cosmetica van RINGANA wordt nooit op dieren getest. Dat vinden we dierenmishandeling en het is bovendien totaal onnodig. Dieren zijn heel verschillend van mensen. Dieren hebben geen anti-rimpelcrème of vochtinbrengende crème nodig. Er zijn uitstekende methodes om cosmetica te testen zonder dat daar een levende ziel last van heeft: zowel testen die met computerprogramma's gesimuleerd worden als prachtige kunstmatige cel- en huidstructuren zorgen voor veel nauwkeuriger resultaten. Alle producten, zowel de natuurlijke cosmetica als de voedingssupplementen, zijn dierproefvrij en veganistisch.

Ringana, natuurlijke cosmetica, natuurlijke verzorgingsproducten, natuurlijke huidverzorging en voedingssupplementen,

RINGANA IS 100% EERLIJK EN VERANTWOORDELIJK

RINGANA haalt veel van haar ingrediënten uit Afrika, zoals bijvoorbeeld baobab. en sesamzaad. Een goede band met de producenten is daarbij essentieel. Dat betekent dat RINGANA zich verantwoordelijk voelt voor de mensen ter plaatse en daar goed voor wil zorgen.  RINGANA werkt daarom bij voorkeur met vaste producenten: in Senegal heeft een heel dorp van 800 mensen , dankzij RINGANA, een gegarandeerd en eerlijk inkomen in de baobab-oogst. In Uganda  kunnen 300 producenten van sesamzaad dankzij hun leveranties aan RINGANA hun kinderen naar school sturen.

En het mes snijdt aan twee kanten: RINGANA weet zich verzekerd van goede, biologische kwaliteit. En als consument weet je dat de producten niet alleen van hoge biologische kwaliteit zijn, maar ook dat ze op een eerlijke, ethische manier tot stand zijn gekomen.

In Afrika ondersteunt RINGANA tal van sociale projecten die ook regelmatig bezocht worden. Zo bouwde RINGANA in Gambia een weeshuis waar 180 kinderen weer een thuis hebben gevonden en naar school kunnen.

 

Awards & onderscheidingen:

Leading Company of Austria - Finalist E&Y Entrepreneur of the Year - GREENbrands - Dartsch Scientific proof - TRIGOS Award - Luxe PACK Monaco - PETA lid - Gecertificeerd door Lacon en LEFO - Bestes Familienunternehmen der Steiermark - Winnaar oostenrijkse milieuprijs 2015 - Onderscheiden met het wapen van Stiermarken als voorbeeldonderneming - European Business Award 2016-2017

  • Wix Facebook page
  • Wix Twitter page
bottom of page