top of page

Wat doen vitamines in je crème?


In heel veel crèmes zitten vitamines. Dat is helemaal niet zo’n geen gek idee, want ook wanneer je ze op je huid aanbrengt kunnen vitamines heel effectief zijn. Vitamine C en E zijn bijvoorbeeld perfecte radicalenvangers: uitstekend geschikt om tegen beschadigingen in de huid die zijn ontstaan door bijvoorbeeld schade door de zon, roken en luchtvervuiling, aan te pakken. Ook zijn ze heel effectief in het bestrijden van pigmentvlekken en zelfs rosacea. Vitamine B3 en B6 zijn een hele goede ontstekingsremmers. Dat is het goede nieuws.

Het slechte nieuws is dat vitamines helaas nogal instabiel zijn: door de werking van licht en zuurstof gaat de kwaliteit in razendsnel tempo achteruit. Iedere keer dat je een pot crème opendraait gaat de werkzaamheid achteruit. Om echt effectief te zijn zou een potje crème minimaal 1% vitamine moeten bevatten. Maar dat is zelden het geval. Als een crème veel vitamines bevat kan deze gaan schiften en bruin worden, dus de fabrikant beperkt zich meestal maar tot een zeer kleine hoeveelheid. Meestal te klein om nog effect te hebben. Maar hé, het verkoopt natuurlijk wel lekker, zo’n “vitaminecrème”. Er bestaan stabiele varianten, maar die worden lang niet altijd toegepast aangezien ze duurder zijn.

De meest effectieve verpakkingsmethode is in ieder geval een pompje. Dan komt er nauwelijks zuurstof bij (RINGANA heeft vacuumpompjes, daar komt helemaal geen zuurstof bij).

GOED NIEUWS:

In maart heeft RINGANA drie nieuwe producten op de markt gebracht waarin stabiele varianten van de vitamines C, B3 en B6 zijn verwerkt. Dit zijn hooggeconcentreerde emulsies, verpakt in pompjes, die je mengt met een serum om zo specifieke huidproblemen aan te pakken. Een extraatje dus bij je gewone huidverzorging. Er zijn drie varianten:

ADD effect met koperpeptiden is heel effectief voor de oudere huid, bestrijdt rimpels en geeft weer stevigheid, volume en elasticiteit aan de dunner wordende huid.

ADD repair is effectief tegen een onzuivere, onrustige huid en couperose. Bevat vitamine B6 (Pyridoxine), een goede ontstekingsremmer en vitamine C (Ascorbyl Glucoside).

ADD glow geeft extra glans aan je huid, bestrijdt de negatieve effecten van zon en luchtvervuiling en zorgt voor een betere doorbloeding, en bestrijdt heel effectief pigmentvlekken. Bevat vitamine B3 (Niacinamide) en C (Ascorbyl Glucoside).

De ADD's meng je met het hydroserum of het antirimpelserum: die bevatten namelijk de Activcell-emulsie die de waardevolle stoffen goed naar alle huidlagen transporteert zodat deze optimaal opgenomen worden.

Uniek in de cosmeticawereld: RINGANA vermeldt als eerste cosmeticaproducent de exacte hoeveelheid van iedere grondstof in haar ADD’s.

Meer informatie over de ADD's vind je in de webshop. Er is ook een speciale ADD's pagina: klik op de blauwe A in het menuutje rechts in het scherm.

Gepubliceerd
Recente posts
Archief
Volg mij:
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page