5 tips om Blue Monday te overleven

January 15, 2017

 

5 tips om van blue monday weer een leuke dag te maken!

 

Blue monday, het zou de treurigste dag van het jaar zijn: de feestdagen zijn voorbij maar de winter nog lang niet. We kijken tegen een lange werkweek aan, de dagen zijn nog steeds heel kort en we beginnen te snakken naar wat warmer en zonniger weer.

Hoe krijg je dan toch weer wat lichtheid in je bestaan? Met de volgende tips kom je in ieder geval een heel eind:

 

1. Beweeg

Lekker fietsen, wandelen, hardlopen, naar de sportschool: door bewegen komen er endorfines vrij, een natuurlijk antidepressivum wat je lichaam helemaal gratis en voor niets aanmaakt wanneer je intensief beweegt.

 

2. Zoek de zon op

Probeer optimaal te genieten van het licht: als de zon even schijnt: ga naar buiten! En als er een tijdje echt geen zon is kan een daglichtlamp ook wonderen doen. Van licht word je vrolijk: in landen als Finland, waar de dagen nóg korter zijn, blijken mensen veel depressiever te zijn.

 

3. Eet gezond

Dat wil zeggen: eet onbewerkt voedsel. Geen e-nummers, suikers, bestrijdingsmiddelen, maar zo puur mogelijk.  Bewerkt voedsel kan zorgen voor ontstekingsreacties en die kunnen weer tot depressie leiden. Een gezonde darmflora is ontzettend belangrijk want daar bevindt zich het grootste deel van je  immuunsysteem. Gezonde darmen maken bijvoorbeeld het natuurlijke antidepressivum serotonine aan. Een gezonde stofwisseling is dus een uitstekende barrière tegen depressie.

 

4.Voedingssupplementen

Mocht je aan gezonde voeding niet genoeg hebben (dat kan in de winter soms best lastig zijn) dan kun je denken aan voedingssupplementen. Geweldige supplementen zijn bijvoorbeeld de CAPS Omega3vegiplus van RINGANA. Deze bevatten plantaardige Omega3, vitamine D3, vitamine K2, vitamine E en nog heel veel andere essentiële stoffen; allemaal van natuurlijke, plantaardige oorsprong zodat je lichaam dit optimaal kan benutten. (verkrijgbaar via www.ecokisses.nl)

 

4. Think positive!

Iets met halfvolle of halflege glazen. Je snapt ‘m wel. Het helpt echt om je mindset op een iets positievere stand te zetten, daar kun je een heel eind mee komen. Zo wordt blue monday toch weer iets minder blue!

Please reload

Gepubliceerd

Was jij je haar ook met ovenreiniger?

January 10, 2017

1/9
Please reload

Recente posts

February 12, 2016

Please reload

Archief
Please reload

Volg mij:
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2023 Bio Beauty Care. Proudly created with Wix.com

  • w-facebook
  • w-googleplus
  • Twitter Clean